Burokėlius išverdame ar iškepame orkaitėje. Tada nulupame ir dedame į marinatą, kuris sumaišomas iš vandens, vyno acto, prieskonių, cukraus, cinamono lazdelės, česnakų ir kitų prieskonių. Taip pat į marinatą įmeskite svogūną ir obuolį. Burokėlį marinate palaikom pora valandų.
Išsiverdame bulves, supjaustome kubeliais, nusausintą burokėlį taip pat supjaustome kubeliais. Sumaišome burokėlius, bulves, smulkintą silkę, žalumynus ir užpilame grietine. Nepamirškite papipirinti ir padruskinti.
Skanaus
Autorius: Nerija
INGREDIENTAI:
120 gramų bulvių
1 vienetas cinamono (lazdelė)
1 valgomasis šaukštas cukraus
1 valgomasis šaukštas česnakų
šiek tiek krapų
šiek tiek laurų lapų (lapai)
1 vienetas obuolių
1 vienetas svogūnų
120 gramų silkių
3/4 stiklinės acto (vyno)
3 stiklinės vandens
šiek tiek druskos
1/3 stiklinės grietinės
240 gramų burokėlių
0.5 arbatinio šaukštelio baltųjų pipirų
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Burokėlius išverdame ar iškepame orkaitėje. Tada nulupame ir dedame į marinatą, kuris sumaišomas iš vandens, vyno acto, prieskonių, cukraus, cinamono lazdelės, česnakų ir kitų prieskonių. Taip pat į marinatą įmeskite svogūną ir obuolį. Burokėlį marinate palaikom pora valandų.
Išsiverdame bulves, supjaustome kubeliais, nusausintą burokėlį taip pat supjaustome kubeliais. Sumaišome burokėlius, bulves, smulkintą silkę, žalumynus ir užpilame grietine. Nepamirškite papipirinti ir padruskinti.