INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 250 gramų morkų
- 2 vienetai svogūnų
- 125 gramai kiaulės lašinių (rūkyti)
- 100 mililitrų raudonojo vyno
- šiek tiek druskos
- šiek tiek žalumynų
- 750 gramų sparaginių pupelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuvalytos pupelių ankštys sulaužomos į dvi ar tris dalis, užpilamos trupučiu vandens ir ištroškinamos. Po to į jas supilamas raudonasis vynas, sudedamos atskirai išvirtos ir skridinėliais supjaustytos morkos. Įberiama druskos bei pipirų ir ištroškinama. Suberiami prieskoniniai žalumynai. Lašiniukai supjaustomi kubeliais, truputį keptuvėje paspirginami, po to į juos supilami žiedais supjaustyti svogūnai, kurie taip pat pakepinami. Pupelės ir morkos supilamos į lėkštę, ant viršaus sukrečiami paspirginti lašiniukai ir svogūnai. Prie šio patiekalo galima paduoti keptos mėsos arba bifšteksą.
REKLAMA