• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 6 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • 5 vienetai bulvių (virtos)
  • 1 vienetas citrinos žievelės
  • 200 gramų margarino (arba sviestas)
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas miltai
  • 100 gramų sviesto
  • 100 gramų kondensuoto pieno (sutirštintas)
  • šiek tiek migdolų (esencija)
  • 50 gramų uogienės (tiršta)
  • Pabarstymui:
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 6 vienetai kiaušinių
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • 5 vienetai bulvių (virtos)
  • 1 vienetas citrinos žievelės
  • 200 gramų margarino (arba sviestas)
  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas miltai
  • 100 gramų sviesto
  • 100 gramų kondensuoto pieno (sutirštintas)
  • šiek tiek migdolų (esencija)
  • 50 gramų uogienės (tiršta)
  • Pabarstymui:
  • 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 10

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Bulves nulupti ir sutarkuoti stambia trintuve.
  2. Sviestą, kiaušinių trynius išsukti iki purumo su cukrumi.
  3. Sudėti tarkuotas bulves, kapotus riešutus, tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišyti. Miltus su kepimo milteliais persijoti ir išmaišyti su bulvėmis. Baltymus standžiai suplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
  4. Paruoštą tešlą pilti į sviestu pateptą, džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą ir kepti maždaug 1 val.
  5. Iškepusį pyragą atvėsinti, perpjauti į dvi dalis, pašlakstyti citrinos sultimis.
  6. Minkštą sviestą ištrinti su kondensuotu pienu, įlašinti kelis lašus migdolų esencijos.
  7. Vieną dalį pyrago aptepti uogiene, po to kremu ir uždengti antra dalimi. Viršų aptepti likusiu kremu.

Autorius: Livija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų