INGREDIENTAI:
- 250 gramų bulvių
- 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus
- šiek tiek krapų
- 25 gramai svogūnų (laiškai)
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves išvirkite su odele. Nuluptas supjaustykite nedideliais žirnelių dydžio kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ar svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite cukrų. Užpilkite ant bulvių, kol dar aliejus karštas. Šakute išmaišykite, sudėkite į tinkamo dydžio pusdubenį ir apibarstykite smulkintais krapais arba nedidelėmis jų šakutėmis.
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
REKLAMA