Bulvių ir faršo užkepėlės „Lizdeliai“ - greita, skanu, lengva pagaminti, galima varijuoti su įvairiais įdarais.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas bulvių
- 400 gramų maltos mėsos
- 100 gramų fermentinio sūrio
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas kiaušinių
- 50 gramų grietinės
- 50 gramų sviesto
- 4 valgomieji šaukštai miltai
- 2 skiltelės česnakų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek pipirai
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 8
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves išvirti, atvėsinti ir sumalti. Į bulvių masę įmušti kiaušinį, įberti druskos ir miltus. Išminkyti tešlą.
- Maltą mėsą apkepinti su tarkuota morka, smulkintu česnaku, druska ir pipirais.
- Iš bulvių masės suformuoti „lizdelius“, į jų vidų dėti paruoštos mėsos, užberti tarkuoto fermentinio sūrio.
- Kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių orkaitėje apie 10-15 min. Patiekti su grietinės-sviesto padažu, pagardintu druska ir pipirais.
REKLAMA