Bulves nusiskusti, išvirti, ataušinti šiek tiek, sugrūsti, įdėti margarino, įmušti kiaušinius, įdėti grietinės keletą šaukštų, pieno apie 1 stiklinę, krakmolo (berti pagal matomumą, kad masė nebūtų per trupi. Lipnumas turi būti kaip krakmolinių cepelinų masė). Paruošti maltą mėsą: suberti prieskonius, išminkyti. Blynus daryti lygiai tai pat, kaip cepelinus: į tešlą įdėti mėsos šiek tiek, suformuoti cepelino forma, suspausti ir kepti ant silpnesnės ugnies, kad mėsa iškeptų. Kai mėsa maždaug būna jau iškepusi, ugnį padidinkite. Blynai apskrus ir atrodys gražiau. Patiekite su spirgučių padažiuku. Skanaus.
Autorius: MAMA
INGREDIENTAI:
0.5 kilogramo bulvių
šiek tiek krakmolo
1 valgomasis šaukštas margarino
šiek tiek kiaulienos (malta)
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek grietinės (galima pieno)
šiek tiek prieskonių (mėsai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dar reikės spirgiukų padažiukui.
Bulves nusiskusti, išvirti, ataušinti šiek tiek, sugrūsti, įdėti margarino, įmušti kiaušinius, įdėti grietinės keletą šaukštų, pieno apie 1 stiklinę, krakmolo (berti pagal matomumą, kad masė nebūtų per trupi. Lipnumas turi būti kaip krakmolinių cepelinų masė). Paruošti maltą mėsą: suberti prieskonius, išminkyti. Blynus daryti lygiai tai pat, kaip cepelinus: į tešlą įdėti mėsos šiek tiek, suformuoti cepelino forma, suspausti ir kepti ant silpnesnės ugnies, kad mėsa iškeptų. Kai mėsa maždaug būna jau iškepusi, ugnį padidinkite. Blynai apskrus ir atrodys gražiau. Patiekite su spirgučių padažiuku. Skanaus.