INGREDIENTAI:
- 35 gramai bruknių (uogienė)
- 250 gramų bulvių
- 25 gramai taukų (riebalų) (ar aliejus)
- 1/4 vieneto kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 30 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves sutarkuokite, sudėkite ketvirtį kiaušinio, druską ir išmaišykite. Keptuvėje į įkaitintus taukus šaukštu dėkite bulvių masę ir dar kiek paspauskite. Apkepus vienai pusei, apverskite ir apkepkite antrąją. Blynus reikia versti tik vieną kartą, tada jie būna šviesesnės spalvos ir skanesni. Vartomi keletą kartų jie prisigeria taukų ir būna ne tokie skanūs.
Su blynais patiekiama grietinė ir mėgstama bruknių, spanguolių ar kita uogienė.
Iš tos pačios tarkės galima kepti vieną didelę blyną per visą keptuvę. Tada reikia į bulvių masę dėti spirgučių ir kepti orkaitėje.
REKLAMA