Į dar karštą bulvių košę sudėkite druską, pipirus, sviestą ir gerai išmaišykite. Pravėsus košei sudėkite miltus, kiaušinius ir išminkykite tešlą. Gautą tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storio blynais ir supjaustykite pailgomis juostelėmis. Juosteles sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą, pabarstykite kmynais ir kepkite maždaug 15-20 min. 150 laipsnių temperatūroje. Šias juosteles galite kepti ir keptuvėje su aliejumi, tačiau tuomet, tai jos bus riebesnė ir jau nebus tokios panašios į sausainius.:) Skanaus!
Autorius: Raminta
INGREDIENTAI:
300 gramų bulvių (košė)
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 sauja kmynų
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dar karštą bulvių košę sudėkite druską, pipirus, sviestą ir gerai išmaišykite. Pravėsus košei sudėkite miltus, kiaušinius ir išminkykite tešlą. Gautą tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storio blynais ir supjaustykite pailgomis juostelėmis. Juosteles sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą, pabarstykite kmynais ir kepkite maždaug 15-20 min. 150 laipsnių temperatūroje. Šias juosteles galite kepti ir keptuvėje su aliejumi, tačiau tuomet, tai jos bus riebesnė ir jau nebus tokios panašios į sausainius.:) Skanaus!