Bulves išvirti su lupenomis, atšaldyti. Nulupti ir sumalti. Į bulvių masę sudėti miltus, krakmolą, manų kruopas, kiaušinius, prieskonius. Išminkyti tešlą. Dešrą supjaustyti nedideliais kubeliais, pakepinti su porais bei česnakais ir atvėsinti Sūrį supjaustyti tokio pat dydžio kubeliais kaip ir dešra. Viską apmaišyti ir įdėti kelis šaukštus pomidorų padažo. Iš bulvių tešlos daryti kukuliukus ir į vidų dėti po šaukštelį įdaro. Virti pasūdytame vandenyje. Padažui supjaustyti šoninę nedideliais kubeliais ir pakepinti. Į tą pačią keptuvę dėti sviestą, paprikas, pomidorus (gali būti ir konservuoti), porus. Kai jau viskas bus apkepę, dėti porą šaukštų miltų, po truputį supilti pieną ir vandens pilti tiek, kad gautųsi norimo tirštumo padažas. Skanaus.
Autorius: Raimonda
INGREDIENTAI:
2 kilogramai bulvių
šiek tiek česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek kmynų
1 stiklinė krakmolo
1 vienetas paprikų
2 vienetai pomidorų pastos
šiek tiek porų
3 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
šiek tiek pomidorų padažo
0.5 stiklinės manų kruopų
600 gramų dešros (karšto rūkymo)
šiek tiek kiaulės šoninės (šviežia)
šiek tiek druskos
80 gramų sviesto
300 gramų lydyto sūrio (rūkytas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves išvirti su lupenomis, atšaldyti. Nulupti ir sumalti. Į bulvių masę sudėti miltus, krakmolą, manų kruopas, kiaušinius, prieskonius. Išminkyti tešlą. Dešrą supjaustyti nedideliais kubeliais, pakepinti su porais bei česnakais ir atvėsinti Sūrį supjaustyti tokio pat dydžio kubeliais kaip ir dešra. Viską apmaišyti ir įdėti kelis šaukštus pomidorų padažo. Iš bulvių tešlos daryti kukuliukus ir į vidų dėti po šaukštelį įdaro. Virti pasūdytame vandenyje. Padažui supjaustyti šoninę nedideliais kubeliais ir pakepinti. Į tą pačią keptuvę dėti sviestą, paprikas, pomidorus (gali būti ir konservuoti), porus. Kai jau viskas bus apkepę, dėti porą šaukštų miltų, po truputį supilti pieną ir vandens pilti tiek, kad gautųsi norimo tirštumo padažas. Skanaus.