INGREDIENTAI:
- 900 gramų bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1.5 valgomojo šaukšto kmynų
- 1.5 valgomojo šaukšto petražolių (smulkintos)
- 1 svogūnų (mažas aštrus)
- 1 vienetas kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- šiek tiek aliejaus (kepimui)
- 100 gramų sviesto
- 1.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulves nuplauti, išvirti, truputį atvėsinti. Nulupti ir sumalti. Įdėti plaktą kiaušinį, didžiąją dalį sviesto, miltus, susmulkintą svogūną, grietinę, kmynus, petražoles, pipirus, druskos ir suminkyti.
Bulvinę tešlą surutulioti į volelį ir supjaustyti į 8 dalis. Apvolioti miltuose ir apkepti vidutiniškai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus (maždaug po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės).
Sudėti į lėkštę, ant viršaus uždėti po gabaliuką sviesto.
REKLAMA