INGREDIENTAI:
- 5 vienetai bulvių
- 4 vienetai česnakų (skiltelės)
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek muskato
- 1 vienetas kiaušinių
- 1 stiklinė pieno
- 200 gramų pieno (olandiškas)
- šiek tiek druskos
- 50 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulvės supjaustomos griežinėliais, pašildomos, užbarstoma pipirų, tarkuoto muskato riešuto ir 100 g stambiai tarkuoto olandiško sūrio. Viskas sumaišoma, supilamas piene išmaišytas kiaušinis ir dar kartą sumaišoma.
Į indą, išteptą sviestu ir išbarstytą susmulkintu česnaku, sudedama masė, užbarstoma likusiu tarkuotu sūriu. Uždedami gabaliukai sviesto ir kepama karštoje orkaitėje 40—45 min. Valgoma su salotomis.
REKLAMA