Išverdame bulves pasūdytame vandenyje. Supjaustome svogūną, šoninę, kuo smulkiau sutarkuojame morką. Viską pakepiname keptuvėje, pagardiname druskos ir kario prieskoniais. Bulvėms išvirus nupilame dalį vandens ir paliekame tiek, kad vos apsemtų bulves, įdedame kubelį sultinio, du šaukštus sviesto ir sutriname bulves kaip bulvių košei. Sutrynus bulves supilame pieną, sudedame apkeptas morkas, svogūną bei šoninę, įspaudžiame kelias galvutes česnako, viską pagardiname druska, kario prieskoniais ir pipirais, verdame ant mažos ugnies apie 5 min.
Autorius: Ernesta
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
200 mililitrų pieno
šiek tiek kiaulės šoninės
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
1 vienetas sultinio
šiek tiek kario
30 vienetų svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išverdame bulves pasūdytame vandenyje. Supjaustome svogūną, šoninę, kuo smulkiau sutarkuojame morką. Viską pakepiname keptuvėje, pagardiname druskos ir kario prieskoniais. Bulvėms išvirus nupilame dalį vandens ir paliekame tiek, kad vos apsemtų bulves, įdedame kubelį sultinio, du šaukštus sviesto ir sutriname bulves kaip bulvių košei. Sutrynus bulves supilame pieną, sudedame apkeptas morkas, svogūną bei šoninę, įspaudžiame kelias galvutes česnako, viską pagardiname druska, kario prieskoniais ir pipirais, verdame ant mažos ugnies apie 5 min.