Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu. Įberiama druska pagal skonį, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi plonu sluoksniu, lygiai paskirstant pilama tešla. Kepama ant vidutinės ugnies, peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta jis apverčiamas, kad apskrustų kita pusė. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) arba suvyniojami. Prieš patiekiant blyneliai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus.
Įdaro gaminimas:
Kumpio ir sūrio įdaras. Kumpis ir sūris supjaustomas juostelėmis, viskas gerai sumaišoma ir įvyniojama į iškepusį lietinį. Patiekti galima su įvairiais žalumynais, grietine ir pan.
Varškės įdaras. Jam reikia 500 gramų varškės, 2 kiaušinių, druskos ir vanilinio cukraus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdaras dedamas jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvyniojamas.
Autorius: Greta
INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Blynelių gaminimas:
Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu. Įberiama druska pagal skonį, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi plonu sluoksniu, lygiai paskirstant pilama tešla. Kepama ant vidutinės ugnies, peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta jis apverčiamas, kad apskrustų kita pusė. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) arba suvyniojami. Prieš patiekiant blyneliai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus.
Įdaro gaminimas:
Kumpio ir sūrio įdaras. Kumpis ir sūris supjaustomas juostelėmis, viskas gerai sumaišoma ir įvyniojama į iškepusį lietinį. Patiekti galima su įvairiais žalumynais, grietine ir pan.
Varškės įdaras. Jam reikia 500 gramų varškės, 2 kiaušinių, druskos ir vanilinio cukraus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdaras dedamas jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvyniojamas.