• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Blynelių gaminimas:

    Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu. Įberiama druska pagal skonį, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi plonu sluoksniu, lygiai paskirstant pilama tešla. Kepama ant vidutinės ugnies, peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta jis apverčiamas, kad apskrustų kita pusė. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) arba suvyniojami. Prieš patiekiant blyneliai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus.

    Įdaro gaminimas:

    Kumpio ir sūrio įdaras. Kumpis ir sūris supjaustomas juostelėmis, viskas gerai sumaišoma ir įvyniojama į iškepusį lietinį. Patiekti galima su įvairiais žalumynais, grietine ir pan.

    Varškės įdaras. Jam reikia 500 gramų varškės, 2 kiaušinių, druskos ir vanilinio cukraus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdaras dedamas jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvyniojamas.

Autorius: Greta

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai kiaušinių
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 1 stiklinė pieno
  • 1 stiklinė vandens
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Blynelių gaminimas:

    Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas pienas, atskiestas vandeniu. Įberiama druska pagal skonį, gerai išplakama, sukrečiami išplakti baltymai. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi plonu sluoksniu, lygiai paskirstant pilama tešla. Kepama ant vidutinės ugnies, peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta jis apverčiamas, kad apskrustų kita pusė. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus) arba suvyniojami. Prieš patiekiant blyneliai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus.

    Įdaro gaminimas:

    Kumpio ir sūrio įdaras. Kumpis ir sūris supjaustomas juostelėmis, viskas gerai sumaišoma ir įvyniojama į iškepusį lietinį. Patiekti galima su įvairiais žalumynais, grietine ir pan.

    Varškės įdaras. Jam reikia 500 gramų varškės, 2 kiaušinių, druskos ir vanilinio cukraus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos ir vanilinio cukraus. Įdaras dedamas jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvyniojamas.

Autorius: Greta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų