Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas. Viskas pasūdoma, gerai išplakama ir galiausiai sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus. Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos. Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose, sumaišomi su mėsa ir viskas pagardinama prieskoniais. Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos bei vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų. Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis bei kiaušiniais ir viskas pagardinama grietine, prieskoniais bei druska. Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos. Švieži grybai smulkiai supjaustomi, ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių ir viskas išmaišoma. Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų. Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama prieskoniais. Skanaus.
Autorius: Virga
INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į miltus sudedami kiaušinio tryniai ir maišant pilamas vandeniu atskiestas pienas. Viskas pasūdoma, gerai išplakama ir galiausiai sukrečiami išplakti baltymai. Keptuvė įkaitinama ir patepama aliejumi. Į ją plonu sluoksniu pilama tešla ir lygiai paskirstoma visoje keptuvėje. Kepama ant vidutinės ugnies, vis peiliu pakeliant lietinio kraštus. Kai lietinis pagelsta — apverčiamas. Iškepę lietiniai aptepami įdaru ir susukami (užlenkus du kraštus), ar suvyniojami. Taip pat įdarą galima netepti, o tiesiog dėti į vidurį blyno ir susukti. Prieš tiekiant lietiniai dar apkepinami. Įdaras gali būti įvairus. Mėsos įdaras: 500 g virtos mėsos, 2 svogūnai, šaukštas aliejaus, truputį juodųjų pipirų, mairūno, druskos. Susmulkinti svogūnai pakepinami riebaluose, sumaišomi su mėsa ir viskas pagardinama prieskoniais. Varškės įdaras: 500 g varškės, 2 kiaušiniai, druska, vanilinis cukrus. Varškė pertrinama ir sumaišoma su kiaušiniais, trupučiu druskos bei vanilinio cukraus. Įdarą dėti jau ant iškepusių blynų vidurio ir suvynioti. Kepenėlių įdaras: 500 g paukštienos kepenėlių, 2 svogūnai, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 šaukštas aliejaus, 1—2 šaukštai grietinės, truputį druskos, juodųjų pipirų. Riebaluose pakepinti svogūnai sumalami su kepenėlėmis bei kiaušiniais ir viskas pagardinama grietine, prieskoniais bei druska. Grybų įdaras: 500 g šviežių grybų, 2 svogūnai, 30 g aliejaus, 20 g džiūvėsėlių, truputį petražolių lapelių, juodųjų pipirų, druskos. Švieži grybai smulkiai supjaustomi, ištroškinami su susmulkintais svogūnais, pridedama džiūvėsėlių, prieskonių ir viskas išmaišoma. Šviežių kopūstų įdaras: 800 g baltagūžio kopūsto, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 kietai virti kiaušiniai, 100 g varškės sūrio, truputį druskos, juodųjų pipirų. Supjaustyti kopūstai iššutinami truputyje vandens, nusunkiami ir sumaišomi su susmulkintais pakepintais svogūnais. Kiaušiniai su sūriu sumalami. Viskas sumaišoma ir pagardinama prieskoniais. Skanaus.