INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 0.5 vieneto svogūnų
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 0.5 valgomojo šaukšto džiūvesėlių
- 0.5 stiklinės vandens (pusė)
- šiek tiek druskos
- 4 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis sviesto
- 125 gramai grybų (virti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Tešlai: 2 šaukštai kvietinių miltų, pusė stiklinės vandens, šaukštelis riebalų, truputis druskos.
Įdarui: 125 g virtų grybų pusė svogūno, pusė šaukšto sviesto arba aliejaus, pusė šaukšto džiūvėsėlių, truputis druskos ir pipirų.
Miltai praskiedžiami vandeniu, įberiama truputį druskos ir gerai išmaišoma, kad neliktų gumulėlių. Į įkaitintą, riebalais pateptą keptuvę pilama po 5 šaukštus (vidutinio dydžio keptuvei) skystos tešlos, paskleidžiant ją po visą keptuvę, ir kepama. Iš tos tešlos gaunami vienas- du lietiniai, kurie patepami po 1- 2 šaukštus įdaro. Blyneliai susukami voleliais ir pakepinami riebaluose.
Įdarui svieste pakepinamas supjaustytas svogūnas, pridedama virtų supjaustytų grybų ir pakepinama. Po to beriama džiūvėsėlių, druskos, pipirų ir baigiama kepti.
REKLAMA