Sutarkuoti nuskustas bulves, jas lengvai nusunkti, įdėti druskos, pipirų ir 1 smulkiai supjaustytą svogūną. Į įkaitusią keptuvę įdėti sudžiovintą kopūsto lapą, ant jo sukrėsti pasigamintą tarkuotų bulvių masę ir kepti ant vidutinės ugnies. Kai apkeps ant viršaus dėti kitą kopūstlapį ir apversti. Iškepusį blyną nuskusti. Prie šių blynų puikiai tinka aliejaus, svogūnų ir grietinėlės padažas. Pakepinkite aliejuje svogūnus bei sudėkite grietinėlę. Skonis dieviškas!
Autorius: Vida
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
8 vienetai kopūstų (džiovinti lapai)
2 vienetai svogūnų
5 valgomieji šaukštai grietinėlės
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sutarkuoti nuskustas bulves, jas lengvai nusunkti, įdėti druskos, pipirų ir 1 smulkiai supjaustytą svogūną. Į įkaitusią keptuvę įdėti sudžiovintą kopūsto lapą, ant jo sukrėsti pasigamintą tarkuotų bulvių masę ir kepti ant vidutinės ugnies. Kai apkeps ant viršaus dėti kitą kopūstlapį ir apversti. Iškepusį blyną nuskusti. Prie šių blynų puikiai tinka aliejaus, svogūnų ir grietinėlės padažas. Pakepinkite aliejuje svogūnus bei sudėkite grietinėlę. Skonis dieviškas!