Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius sudėti į didelį dubenį, o baltymus į nedidelį. Baltymus išplakti iki standžių putų. Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą (kad greičiau ištirptų su šaukštu sviestą sukapokite mažais gabalėliais). Į trynius suberkite miltus, cukrų ir supilkite sviestą. Viską išmaišykite. Tada supilkite baltymus ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Įkaitinkite keptuvę (nepamirškite įpilti aliejaus!). Su šaukštu balomis (kad balytės būtų atskiros) sudėkite tešlą į keptuvę. Kai iškeps, ant blynelių galite dėti pagardinimus (t.y. užpurkšti grietinėlės, užpjaustyti banano,užberti uogų ir pan.). Patiekite šiltus. Gaunasi saldūs blyneliai, tad, jei nemėgstate labai saldžių patiekalų, dėkite tik trečdalį stiklinės ar net dar mažiau cukraus. Skanaus!!!
Autorius: Rita Ari
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
3 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kvietinių miltų
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius sudėti į didelį dubenį, o baltymus į nedidelį. Baltymus išplakti iki standžių putų. Ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą (kad greičiau ištirptų su šaukštu sviestą sukapokite mažais gabalėliais). Į trynius suberkite miltus, cukrų ir supilkite sviestą. Viską išmaišykite. Tada supilkite baltymus ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Įkaitinkite keptuvę (nepamirškite įpilti aliejaus!). Su šaukštu balomis (kad balytės būtų atskiros) sudėkite tešlą į keptuvę. Kai iškeps, ant blynelių galite dėti pagardinimus (t.y. užpurkšti grietinėlės, užpjaustyti banano,užberti uogų ir pan.). Patiekite šiltus. Gaunasi saldūs blyneliai, tad, jei nemėgstate labai saldžių patiekalų, dėkite tik trečdalį stiklinės ar net dar mažiau cukraus. Skanaus!!!