Į faršą suberiame prieskonius, pipirus. Pakepiname truputį kelias česnako skilteles. Supjaustome porą, jį su šiek tiek su nedideliu kiekiu vandens patroškiname keptuvėje. Į tą pačią keptuvę sudedame faršą, česnaką ir troškiname. Į puodą įpilame nedidelį kiekį vandens (jei mėgstate vandeningas sriubas pilkite daugiau), sumetame kepintą faršą su poru, įberiame prieskoninių žolelių, įtarkuojame burokine tarka bulves ir viriame. Truputį pavirus, suberiame pievagrybius (jei stambus, supjaustome). Ir pabaigoje įdedame lydytus sūrelius bei grietine. Jei norime tirštos sriubos, sriubai išvirus, suplakame mikseriu. Valgome su paskrupindu prancūzišku batonu, užtepus lydyto sūrio ir česnako mišiniu.
Autorius: birute
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
1 vienetas česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek petražolių (džiovintos)
1 vienetas porų
šiek tiek rozmarino
500 gramų kiaulės faršo (ar su jautiena)
1 vienetas pievagrybių (marinuoti, stiklainiukas)
2 valgomieji šaukštai grietinės
šiek tiek prieskonių (sriubai)
4 vienetai lydyto sūrio (sūreliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į faršą suberiame prieskonius, pipirus. Pakepiname truputį kelias česnako skilteles. Supjaustome porą, jį su šiek tiek su nedideliu kiekiu vandens patroškiname keptuvėje. Į tą pačią keptuvę sudedame faršą, česnaką ir troškiname. Į puodą įpilame nedidelį kiekį vandens (jei mėgstate vandeningas sriubas pilkite daugiau), sumetame kepintą faršą su poru, įberiame prieskoninių žolelių, įtarkuojame burokine tarka bulves ir viriame. Truputį pavirus, suberiame pievagrybius (jei stambus, supjaustome). Ir pabaigoje įdedame lydytus sūrelius bei grietine. Jei norime tirštos sriubos, sriubai išvirus, suplakame mikseriu. Valgome su paskrupindu prancūzišku batonu, užtepus lydyto sūrio ir česnako mišiniu.