INGREDIENTAI:
- 1 valgomasis šaukštas imbierų (geltonasis, maltas)
- 0.5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (malti)
- 3/4 arbatinio šaukštelio kmynų
- 1 kilogramas menkių
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 valgomasis šaukštas čili pipirų (maltas)
- 800 mililitrų pasukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Žuvis išdarinėjama, perplaunama, nusausinama, nesmarkiai įtrinama imbiero milteliais, sudedama į pašildytas pasukas ir palaikoma šiltoje vietoje. Po to sudedama į puodą, apšlakstoma citrinos sultimis, įpilama vandens, įberiama kmynų, čili bei juodųjų pipirų ir troškinama 10 min. Iškepusi žuvis sudedama į pašildytą pusdubenį, apliejama pasūdytu, citrinos sultimis paskanintu padažu, o po to dar ištirpintu sviestu.
REKLAMA