Paprasta ir gardi sriuba, kuri užims truputėlį laiko. Jei naudosite konservuotas pupeles, pagaminsite greičiau. Mėsos sultinį pasirinkau jautienos skonio, bet galima rinkti tokį, koks patinka. Man asmeniškai jautienos sultinys suteikė sodresnį kvapą ir skonį.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 2 litrai mėsos sultinys
- 4 vienetai bulvių
- 1 vienetas morkų
- 3 vienetai burokėlių (virti)
- 100 gramų pupelių (baltos)
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų pastos
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 pundelis petražolių
- 1 žiupsnelis juodųjų pipirų (grūsti)
- 1 žiupsnelis druskos
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pupeles iš vakaro užpilti šaltu vandeniu. Išmirkytas pupeles nuplauti vandeniu, dėti petražolių kotelius ir virti, kol pupelės suminkštės apie 1 - 1,5 val.
- Burokėlius ir bulves nulupti ir supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti ir susmulkinti petražolių lapelius
- Su aliejumi pakepinti morkas. Kai jos suminkštės, krėsti pomidorų pastą, įpilti samtelį sultinio ir patroškinti apie 5 min.
- Į užvirusį sultinį berti burokėlius, po 20 min. bulves ir virti 10 min. Tada sukrėsti morkas į puodą, berti pupeles ir virti apie 10 - 15 min. Pagardinti petražolėmis, pipirais. Palaikyti sriubą uždengtą 10 - 15 min. ir skanauti su grietine ir duona.
REKLAMA