Išvirti sultinį iš kauliukų. Į jį sudėti pjaustytus kopūstus, užvirinti, įdėti bulves ir baklažanus ir virti 10-15 min. Supjaustytus šiaudeliais burokėlius troškinti svieste kartu su keliais šaukštais pomidorų padažo, vėliau į toškintuvą dar kartu sudėti papriką, pomidorus, pakepintus svogūnus, sutarkuotą morką ir petražoles. Ištroškintas daržoves sudėti į sriubą, įberti druskos, pipirų, lauro lapų, cukraus. Prieš valgant papuošti barščius žalumynais, paskaninti grietine.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
100 gramų baklažanų
200 gramų bulvių
1 arbatinis šaukštelis cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
150 gramų kopūstų
šiek tiek laurų lapų
1 vienetas morkų
50 gramų paprikų
šiek tiek petražolių
100 gramų pomidorų pastos
1 vienetas svogūnų
2.5 litro vandens
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai sviesto
4 valgomieji šaukštai grietinės
200 gramų burokėlių
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirti sultinį iš kauliukų. Į jį sudėti pjaustytus kopūstus, užvirinti, įdėti bulves ir baklažanus ir virti 10-15 min. Supjaustytus šiaudeliais burokėlius troškinti svieste kartu su keliais šaukštais pomidorų padažo, vėliau į toškintuvą dar kartu sudėti papriką, pomidorus, pakepintus svogūnus, sutarkuotą morką ir petražoles. Ištroškintas daržoves sudėti į sriubą, įberti druskos, pipirų, lauro lapų, cukraus. Prieš valgant papuošti barščius žalumynais, paskaninti grietine.