Pirma užminkome mielinę tešlą iš milų, kiaušinių, cukraus, pieno bei mielių ir paliekame šiltai pakilti. Iškočiojame ir suformuojame norimos formos bandelę, o kiekvieną jos kraštą patepame uogiene. Padarome glazūrą iš trupučio vandens ir cukraus pudros. Bandeles verdame įkaitintuose riebaluose, o kai išvirs, apipilame glazūra ir pakepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje kelias minutes. Skanaus!
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros
3 valgomieji šaukštai cukraus
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
šiek tiek vandens
šiek tiek aliejaus (virimui)
1 vienetas mielių (sausos, pakelis)
1 vienetas uogienės (mėlynių, indelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirma užminkome mielinę tešlą iš milų, kiaušinių, cukraus, pieno bei mielių ir paliekame šiltai pakilti. Iškočiojame ir suformuojame norimos formos bandelę, o kiekvieną jos kraštą patepame uogiene. Padarome glazūrą iš trupučio vandens ir cukraus pudros. Bandeles verdame įkaitintuose riebaluose, o kai išvirs, apipilame glazūra ir pakepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje kelias minutes. Skanaus!