Rūgštynės perrenkamos, nupjaustomi kotai, nuplaunamos, išverdamos pasūdytame vandenyje arba neriebiame sultinyje ir atšaldomos. Svogūnų laiškai, agurkai ir kiaušinio baltymas smulkiai supjaustomi ir kartu su per sietą pertrintu kiaušinio tryniu sudedami į sriubą. Po to įberiama cukraus, druskos ir pipirų. Prieš patiekiant, į sriubą įdedama grietinės ir įberiama krapų. Skanaus.
Autorius: Vida
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų
1 valgomasis šaukštas cukraus
šiek tiek juodųjų pipirų
1 valgomasis šaukštas krapų (smulkinti)
500 gramų rūgštynių
1 vienetas kiaušinių (virti)
šiek tiek druskos
80 gramų grietinės
50 gramų svogūnų laiškų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Rūgštynės perrenkamos, nupjaustomi kotai, nuplaunamos, išverdamos pasūdytame vandenyje arba neriebiame sultinyje ir atšaldomos. Svogūnų laiškai, agurkai ir kiaušinio baltymas smulkiai supjaustomi ir kartu su per sietą pertrintu kiaušinio tryniu sudedami į sriubą. Po to įberiama cukraus, druskos ir pipirų. Prieš patiekiant, į sriubą įdedama grietinės ir įberiama krapų. Skanaus.