Sveikas, lengvai pagaminamas patiekalas. Labai tinka turintiems dideles rudeninių daržovių atsargas, bei ryžių mėgėjams.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 vienetas cukinijos (didelė)
- 400 gramų kiaulės faršo
- 1 vienetas saldžiosios paprikos
- 100 gramų ryžių
- 1 vienetas morkų (maža)
- 1 vienetas svogūnų
- 0.5 vieneto saliero stiebų
- 1 saujelė žalumynų (krapai, petražolės)
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
- 3 žiupsneliai malti lauro lapai
- 3 žiupsneliai džiovintų bazilikų
- 3 žiupsneliai mairūnų (džiovintas)
- šiek tiek aliejaus (arba sviestas, skardai patepti)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ryžius gerai išmirkyti.
- Cukinijas supjaustyti žiedais, aptrinti druska su prieskoniais ir palikti pastovėti bent 15 min.
- Morką sutakuoti. Papriką iš pradžių supjaustyti žiedais (tiek vienetų, kiek turime cukinijų žiedų), o likusią supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūną ir salierą, žalumynus supjaustyti smulkiai.
- Į mėsą berti prieskonių, druskos, dėti ryžius, sutarkuotų morkų, nedaug saldžios paprikos, supjaustyto svogūno, saliero, žalumynų ir gerai išmaišyti.
- Skardą iškloti kepimo popieriumi ir patepti aliejumi ar sviestu. Išdėlioti cukinijas.
- Į kiekvieną ,,lizdelį'' patupdyti po ,,balandėlį'. Uždėti po paprikos žiedą. Turint didelių svogūnų ir kas juos mėgsta keptus, uždėti galima ir po svogūno žiedą.
- Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
REKLAMA