• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikas, lengvai pagaminamas patiekalas. Labai tinka turintiems dideles rudeninių daržovių atsargas, bei ryžių mėgėjams.

REKLAMA
REKLAMA

INGREDIENTAI:

  • 1 vienetas cukinijos (didelė)
  • 400 gramų kiaulės faršo
  • 1 vienetas saldžiosios paprikos
  • 100 gramų ryžių
  • 1 vienetas morkų (maža)
  • 1 vienetas svogūnų
  • 0.5 vieneto saliero stiebų
  • 1 saujelė žalumynų (krapai, petražolės)
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
  • 3 žiupsneliai malti lauro lapai
  • 3 žiupsneliai džiovintų bazilikų
  • 3 žiupsneliai mairūnų (džiovintas)
  • šiek tiek aliejaus (arba sviestas, skardai patepti)

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA

Porcijų skaičius: 6

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Ryžius gerai išmirkyti.
  2. Cukinijas supjaustyti žiedais, aptrinti druska su prieskoniais ir palikti pastovėti bent 15 min.
  3. Morką sutakuoti. Papriką iš pradžių supjaustyti žiedais (tiek vienetų, kiek turime cukinijų žiedų), o likusią supjaustyti smulkiais kubeliais. Svogūną ir salierą, žalumynus supjaustyti smulkiai.
  4. Į mėsą berti prieskonių, druskos, dėti ryžius, sutarkuotų morkų, nedaug saldžios paprikos, supjaustyto svogūno, saliero, žalumynų ir gerai išmaišyti.
  5. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir patepti aliejumi ar sviestu. Išdėlioti cukinijas.
  6. Į kiekvieną ,,lizdelį'' patupdyti po ,,balandėlį'. Uždėti po paprikos žiedą. Turint didelių svogūnų ir kas juos mėgsta keptus, uždėti galima ir po svogūno žiedą.
  7. Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Autorius: Regina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų