• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai baklažanų
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnakų
  • 1 stiklinė pomidorų pastos (džiovinti saulėje (aliejuje))
  • 1 stiklinė bazilikų ((šviežias))
  • 1 stiklinė alyvuogių (juodos (kalmata))
  • 4 valgomieji šaukštai kaparėlių
  • 1 sauja petražolių
  • 2 valgomieji šaukštai sūris ( (fermentintis))
  • 4 valgomieji šaukštai pomidorų pastos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai baklažanų
  • 3 vienetai pomidorų pastos
  • 1 vienetas svogūnų
  • 6 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnakų
  • 1 stiklinė pomidorų pastos (džiovinti saulėje (aliejuje))
  • 1 stiklinė bazilikų ((šviežias))
  • 1 stiklinė alyvuogių (juodos (kalmata))
  • 4 valgomieji šaukštai kaparėlių
  • 1 sauja petražolių
  • 2 valgomieji šaukštai sūris ( (fermentintis))
  • 4 valgomieji šaukštai pomidorų pastos

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Porcijų skaičius: 4

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 375°C temp.
    Nulupkite ir stambiais gabalais supjaustykite vieną baklažaną. Į dvi dalis supjaustykite pomidorą. Pusmėnuliais susipjaustykite svogūną. Smulkiai susipjaustykite česnaką (arba smulkinkite su česnako spaustuvu). Visus išvardintus ingredientus išmaišykite dubenyje, apšlakstę 3 v.š. alyvuogių aliejaus. Galima įberti žiupsnelį druskos ir pipirų.
    Išmaišius viską pilti į skardą su kepimo popieriumi. Kepti apie 25 min., kol visos daržovės gražiai paskrus.
    Apkeptas daržoves sumesti į maisto smulkintuvą. Taip pat sudėti nusunktus džiovintus pomidorus, baziliką (pasilikite kelis lapelius papuošimui), alyvuoges, kaparėlius, petražoles ir fermentinį sūrį. Viską smulkinkite iki vientisos masės. Paragaukite, jei trūksta truputį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  2. Ant nestiprios ugnies pakaitinkite likusį aliejų (3 v.š.) keptuvėje (geriausia grilio). Sudėkite antrąjį baklažaną, pjaustytą išilgai į 8 riekes. Kepkite kiekvieną pusę apie 3min. Apkepus atvėsinkite.
  3. Padalinkite įdarą į 8 dalis ir įvyniokite į kiekvieną apkepto baklažano riekę. Dėkite į paruoštą kepimo skardą ("siūle" į apačią). Ant kiekvieno ritinėlio uždėkite po šaukštelį pmidorų pastos. Kepkite apie 10 min., kol pomidorų pasta užvirs (pradės burbuliuoti).
    Patiekiant papuoškite baziliko šakelėmis.

    Skanaus!

Autorius: Saida

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų