INGREDIENTAI:
- 3 vienetai baklažanų
- 2 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų (malta)
- 10 gramų krapų
- 2 vienetai paprikų (saldžioji raudonoji)
- šiek tiek petražolių
- 100 gramų svogūnų
- 20 gramų svogūnų (laiškai)
- 1 arbatinis šaukštelis acto (6%)
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus ir paprikas nuplauti, sveikus iškepti orkaitėje. Ištrauktus baklažanus nulupti, supjaustyti kubeliais, papriką perpjauti per pusę, išimti sėklalizdžius, supjaustyti šiaudeliais. Sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus, krapus, žiedeliais supjaustytus svogūnų laiškus.
Į susmulkintus česnakus suberti druską, kalendrą, juoduosius pipirus, actą, viską pertrinti, maišant po truputį supilti ištirpintą sviestą.
Daržoves permaišyti, užpilti padažu, leisti pastovėti 20 minučių. Pabarstyti petražolėmis.
REKLAMA