Tai labai paprastas ir greitas receptas, prie kurio neužtruksite daug laiko ir bus puikus lengvas pasirinkimas vakarienei ar pietums prie mėsos. Jei patinka svogūnai, galima dėti juos. Tokiu atveju reikės juos supjaustyti griežinėliais ir pakepinti kartu su česnakais. Šias salotas galima valgyti šiltas arba šaltas. Bet šiltos bus daug skanesnės.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 2 vienetai baklažanų
- 200 gramų marinuotų pievagrybių
- 1 vienetas paprikų
- 2 skiltelės česnakų
- 2.5 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus
- 2 valgomieji šaukštai sojos padažo
- 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis malti juodieji pipirai
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska ir palikti pastovėti. Papriką supjaustyti nemažais kubeliais. Didesnes grybų galvutes padalyti pusiau.
- Sutraiškyti česnakus ir su šaukštu aliejaus pakepinti kartu su sojų padažu ir citrinų sultimis.
- Keptuvėje pakaitinti šaukštą aliejaus, berti paprikas ir pamaišant kepti, kol gabalėliai suminkštės. Išgriebus dėti ant popierinio rankšluosčio. Po paprikų pakepti pievagrybius, tada lieti likusį aliejų ir pakepti baklažanus. Iškepusius grybus su baklažanais taip pat versti ant popierinio rankšluosčio.
- Ataušintas daržoves sumaišyti su česnakais, paskaninti pipirais, galima pabarstyti petražolėmis. Leisti pastovėti 15 min. Šias salotas tinka tiekti ir šiltas, ir šaltas.
REKLAMA