Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai per pusę ir, apibarstę minkštimą druska, palikite pusvalandžiui. Po pusvalandžio gerai nuplaukite šaltu vandeniu ir išpjaukite dalį minkštimo (nuo žievės turi likti maždaug 1 cm). Svieste pakepinkite morkų kubelius bei susmulkintus svogūnus. Atskirai pakepinkite druska, pipirais, česnakais bei sojos padažo šlakeliu pagardintą maltą kalakutieną. Jai kiek apkepus, sudėkite kubeliais supjaustytus baklažanų minkštimus ir dar patroškinkite 10 min. Į šį troškinį sudėkite pakepintas morkas su svogūnais, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska pagal skonį, cukrumi, išmaišykite ir gautu įdaru "prifarširuokite" baklažanų puseles. Pašaukite į 200 C orkaitę, po 20 min išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir vėl 10 min šaukite į orkaitę. Garnyrui skaniausia rinktis virtus, svieste apkepintus ryžius.
P.S. Į įdaro troškinį tinka įdėti porą šaukštų saldaus čili padažo.
Skanaus.
Autorius: Lijana
INGREDIENTAI:
2 vienetai baklažanų
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
200 gramų kalakutų faršo
šiek tiek sojos padažo
100 gramų pieno
šiek tiek druskos
60 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažanus nuplaukite, perpjaukite išilgai per pusę ir, apibarstę minkštimą druska, palikite pusvalandžiui. Po pusvalandžio gerai nuplaukite šaltu vandeniu ir išpjaukite dalį minkštimo (nuo žievės turi likti maždaug 1 cm). Svieste pakepinkite morkų kubelius bei susmulkintus svogūnus. Atskirai pakepinkite druska, pipirais, česnakais bei sojos padažo šlakeliu pagardintą maltą kalakutieną. Jai kiek apkepus, sudėkite kubeliais supjaustytus baklažanų minkštimus ir dar patroškinkite 10 min. Į šį troškinį sudėkite pakepintas morkas su svogūnais, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska pagal skonį, cukrumi, išmaišykite ir gautu įdaru "prifarširuokite" baklažanų puseles. Pašaukite į 200 C orkaitę, po 20 min išimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir vėl 10 min šaukite į orkaitę. Garnyrui skaniausia rinktis virtus, svieste apkepintus ryžius.
P.S. Į įdaro troškinį tinka įdėti porą šaukštų saldaus čili padažo.