INGREDIENTAI:
- 3 vienetai baklažanų
- 2 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 3 vienetai pomidorų pastos
- 1 vienetas svogūnų (mažas)
- 1 valgomasis šaukštas acto
- šiek tiek druskos
- 3 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 stiklinė sūris (tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus supjaustyti griežinėlais, užpilti pasūdytu vandeniu su actu, palaikyti 10 minučių. Išimti, nusausinti, pabarstyti juodaisiais pipirais.
Nuluptus pomidorus, česnaką ir svogūną permalti, išmaišyti, apkepinti įkaitintame aliejuje.
Baklažanus sudėti į išteptą aliejumi kepimo formą, užpilti paruošta tyre ir užbarstyti tarkuoto sūrio sluoksnį.
Kepti vidutinio karštumo orkaitėje, kol sūris ištirps ir gražiai apskrus.
REKLAMA