REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus perpjauti pusiau, išskobti ir apšlakstyti vandens ir druskos tirpalu. Palikti taip pastovėti 15 - 20 minučių. Pašauti į įkaitintą orkaitę.
- Tuo tarpu, kol kepa baklažanai į įkaitintą aliejų sudėti apkepti (ant didelės ugnies) gabaliukais supjaustytas bulvės ir voveraites, pagardinti druska bei pipirais. Apkepus, sudėti grietinę ir, maišant, dar troškinti (sumažinti ugnį) keletą minučių.
- Iš orkaitės išėmus apkepusius baklažanus, į juos sudėti keptuvės turinį ir vėl pašauti į orkaitę įkaitintą 180 C laipsnių 30 - 40 minučių (baklažanas turi būti minkštas ir sultingas, o voveraitės su bulvėmis - iškepę). Jei norit, prieš baigiant galite užbarstyti tarkuoto fermentinio sūrio, bet nebūtina.
Patiekiant, pabarstyti smulkintais krapais.
REKLAMA