• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rudeniui įsibėgėjant, įsibėgėja ir austrių sezonas. Šios tikrų gurmanų maistu vadinamos gėrybės yra žavios tuo, kad jos gali būti skanaujamos be jokių papildomų priedų. Tiesa, siekiant pajusti tikrąją palaimą patartina į pagalbą pasitelkti kelis paprastus produktus. Vienas populiariausių austrių patiekimo būdų yra smulkintų šalotų ir raudonojo vyno acto marinatas, užpilamas kurį laiką prieš patiekiant šaltas austres.

Rudeniui įsibėgėjant, įsibėgėja ir austrių sezonas. Šios tikrų gurmanų maistu vadinamos gėrybės yra žavios tuo, kad jos gali būti skanaujamos be jokių papildomų priedų. Tiesa, siekiant pajusti tikrąją palaimą patartina į pagalbą pasitelkti kelis paprastus produktus. Vienas populiariausių austrių patiekimo būdų yra smulkintų šalotų ir raudonojo vyno acto marinatas, užpilamas kurį laiką prieš patiekiant šaltas austres.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kulinarinis loftas „Čiop Čiop“ austrių sezono proga parengė specialų austrių ir šampano derinimo kursą. Jo metu „Čiop Čiop“ šefas prancūzas Marcas d’Erceville supažindins su skirtingais austrių patiekimo būdais. Šiam kursui Vyno akademijos ekspertai priderino šampaną „Moutard“. Austrių ir šampano deriniai bus vertinami spalio 27 dieną, o dabar šefas Marcas d‘Erville siūlo pasitelkti sezoninius produktus – rūgščius lietuviškus obuolius, kurių šiuo metu apstu turguose ir soduose.

REKLAMA

Belono austrės, patiekiamos su rūgščiais lietuviškais obuoliais ir Nori jūros dumbliais

Reikės:

• 16 Belono austrių N2*;

• 10 gramų nori jūros dumblių;

• 2 mažų rūgščių lietuviškų obuolių;

• šviežių grūstų juodųjų pipirų.

1. Atsargiai atverkite austres, laikydami kiautą rankšluosčiu, kruopščiai pjaudami per pagrindinį nervą.

REKLAMA
REKLAMA

2. Nuplaukite obuolį ir supjaustykite 5 mm storio ir kelių centimetrų pločio lazdelėmis.

3. Sukarpykite kelis Nori jūros dumblių lapus.

4. Sudėkite austres ant grūsto ledo (nebūtina) ar žalių salotų.

5. Uždėkite Nori ir obuolių gabalėlius ant austrių.

Šefas Marcas dalijasi patarimu: norint išsaugoti austres šviežias iki 9 dienų, austrių pakuotę šaldytuve prislėkite. Tokiu būdu austrės negalės atsiverti ir išliks gyvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų