Mieles ištirpdyti piene su 2 šaukštais cukraus. Tada įmušti kiaušinį, įdėti miltų, kad tešla būtų lengvai minkoma, ir viską gerai išminkyti. Kai išsiminko, įdėti truputėlį sviesto ir vėl gerai išminkyti. Tešlą palikti iškilti apie 45-50 min. Kai tešla iškyla, ją padalinti į dvi dalis (kad būtų lengviau). Vieną dalį iškočioti į didelį keturkampį-stačiakampį. Iškočiotą tešlą apibarstyti likusiu cukrumi bei cinamonu. Tada susukti tešlą į pailgą vyniotinį ir supjaustyti į norimo dydžio bandeles. Skardą ištepti sviestu bei pabarstyti miltais ir sudėti bandeles. Tą patį daryti su kitu tešlos gabalu. Bandeles kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Iškepusias bandeles apibarstyti cukraus pudra bei norimais priedais. Skanaus!!!!
Autorius: Augustė
INGREDIENTAI:
šiek tiek cinamono
šiek tiek cukraus pudros
200 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų
0.5 litro pieno
150 gramų sviesto
45 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištirpdyti piene su 2 šaukštais cukraus. Tada įmušti kiaušinį, įdėti miltų, kad tešla būtų lengvai minkoma, ir viską gerai išminkyti. Kai išsiminko, įdėti truputėlį sviesto ir vėl gerai išminkyti. Tešlą palikti iškilti apie 45-50 min. Kai tešla iškyla, ją padalinti į dvi dalis (kad būtų lengviau). Vieną dalį iškočioti į didelį keturkampį-stačiakampį. Iškočiotą tešlą apibarstyti likusiu cukrumi bei cinamonu. Tada susukti tešlą į pailgą vyniotinį ir supjaustyti į norimo dydžio bandeles. Skardą ištepti sviestu bei pabarstyti miltais ir sudėti bandeles. Tą patį daryti su kitu tešlos gabalu. Bandeles kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Iškepusias bandeles apibarstyti cukraus pudra bei norimais priedais. Skanaus!!!!