Iš tešlai skirtų produktų paruošiame sluoksnuotą tešlą. Ją 2 val. šaldome. Tuomet iškočiojame 4 mm storio kvadratą. Iš kraštų atpjauname 5-7 mm storio juosteles ir supiname pynutes. Lakštą subadome šakute. Ant jo sudedame mėsmale sumaltus ir su cukrumi bei cinamonu sumaišytus juoduosius serbentus. Kraštus bei vidurį papuošiame pynutėmis. Kepame pyragą 200-220 C temperatūros orkaitėje, jei įdaras atrodo skystokas, baigiame kepti 150 C temperatūroje, kad jis padžiūtų. Pyragą apibarstome miltiniu cukrumi.
Autorius: Arminas
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
šiek tiek cukraus pudros
1 stiklinė cukraus
3 stiklinės juodųjų serbentų
250 gramų margarino
1 vienetas kiaušinių
3 stiklinės kvietinių miltų
3/4 stiklinės vandens (parūgštintas)
100 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame sluoksnuotą tešlą. Ją 2 val. šaldome. Tuomet iškočiojame 4 mm storio kvadratą. Iš kraštų atpjauname 5-7 mm storio juosteles ir supiname pynutes. Lakštą subadome šakute. Ant jo sudedame mėsmale sumaltus ir su cukrumi bei cinamonu sumaišytus juoduosius serbentus. Kraštus bei vidurį papuošiame pynutėmis. Kepame pyragą 200-220 C temperatūros orkaitėje, jei įdaras atrodo skystokas, baigiame kepti 150 C temperatūroje, kad jis padžiūtų. Pyragą apibarstome miltiniu cukrumi.