INGREDIENTAI:
- 2 bulvių
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 10 gramų margarino
- 1 sauja petražolių
- 1 svogūnų
- 400 gramų jautienos
- 2 vienetai kiaušinių
- 1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 10 gramų aliejaus
- 0.5 stiklinės grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Jautieną perplauti, išpjauti sausgysles, išvirti ir sumalti.
Bulves nuskusti, išvirti ir pertrinti.
Svogūną smulkiai supjaustyti.
1 kiaušinį kietai išvirti ir susmulkinti.
Petražoles smulkiai supjaustyti.
Viską permaišyti, pagal skonį įberti juodųjų pipirų ir druskos.
Gautą masę sudėti į išteptą margarinu ir pabarstytą džiūvėsėliais kepimo formą. Išlyginti vienodu sluoksniu, viršų patepti plaktu kiaušiniu, apšlakstyti aliejumi ir iškepti 220 laipsnių karštumo orkaitėje.
Supjaustyti porcijomis, ant kiekvienos uždėti po šaukštelį grietinės.
REKLAMA