INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas peletrūno (smulkintas)
- 1 valgomasis šaukštas petražolių (smulkintos)
- 4 vienetai kiaušinių
- 1 vienetas kiaušinių (keptas)
- 600 gramų upėtakių
- šiek tiek druskos
- 60 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Upėtakiai nuvalomi, nuplaunami, išdarinėjami ir suplojami. Nukerpami nugaros pelekai. Taip paruoštos žuvys iš abiejų pusių apkepinamos gerai įkaitintame svieste, kol apsitraukia gruzdžia plutele, po to užpilamos išplaktais kiaušiniais (į juos įberiama druskos ir pipirų) ir kepamos orkaitėje 3—5 min. Po to apibarstomos žalumynais, papuošiamos keptu kiaušiniu ir patiekiamos toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė.
REKLAMA