INGREDIENTAI:
- 1 vienetas apelsinų
- 1 stiklinė cukraus pudros
- 100 gramų migdolų
- 8 vienetai kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 300 gramų varškės
- 125 gramai sviesto
- 3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sviestą, cukrų ir varškę ištrinti dubenyje iki vientisos masės. Mušant po viena trynį, toliau intensyviai sukti voleliu. Sudėti supjaustytus migdolus, apelsino žievelę, supilti apelsino sultis, įberti vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišyti. Tada įberti miltus ir įmaišyti iki stangrių putų išplaktus baltymus. Masę sudėti į sviestu išteptą ir išbarstytą maltais džiūvėsėliais skardą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje (iki 40 min.), kol varškėtis pasidarys šviesiai auksinis.
REKLAMA