Apelsinus gerai nuplauti, supjaustyti į keturias dalis, išimti minkštimą, nes reikės tik žievelės. Žievę pjaustyti ilgomis juostelėmis 5 mm pločio. Užvirinkite dvi stiklines vandens ir pavirkite žieveles 3 min. Po to išverskite žieveles į kiaurasamtį ir praplaukite vandeniu. Šią procedūrą pakartokite du kartus naujame vandenyje- taip panaikinsite žievelių kartumą. Įberkite į puodą cukrų, užpilkite 1 stikline vandens, užvirkite. Kai cukrus ištirps- sumažinkite ugnį ir įdėkite į puodą apelsino žieveles. Virkite 1 val. vis pamaišydami. Išvirusias žieves ištraukite iš puodo ir padėkite ant pergamentinio popieriaus po vieną, kad nesiliestų viena prie kitos. Palaukite kol atauš. Šokoladą ištirpinkite ant vandens vonelės, įdėkite sviesto, išmaišykite. Vėliau pamirkykite žieveles šokolade, išdėliokite ant naujo pergamentinio popieriaus lapo ir įdėkite į šaldytuvą. Laikyti apelsininius pirštelius reikia šaldytuve.
Autorius: Marija
INGREDIENTAI:
3 vienetai apelsinų
200 gramų cukraus
100 gramų juodojo šokolado
5 gramai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apelsinus gerai nuplauti, supjaustyti į keturias dalis, išimti minkštimą, nes reikės tik žievelės. Žievę pjaustyti ilgomis juostelėmis 5 mm pločio. Užvirinkite dvi stiklines vandens ir pavirkite žieveles 3 min. Po to išverskite žieveles į kiaurasamtį ir praplaukite vandeniu. Šią procedūrą pakartokite du kartus naujame vandenyje- taip panaikinsite žievelių kartumą. Įberkite į puodą cukrų, užpilkite 1 stikline vandens, užvirkite. Kai cukrus ištirps- sumažinkite ugnį ir įdėkite į puodą apelsino žieveles. Virkite 1 val. vis pamaišydami. Išvirusias žieves ištraukite iš puodo ir padėkite ant pergamentinio popieriaus po vieną, kad nesiliestų viena prie kitos. Palaukite kol atauš. Šokoladą ištirpinkite ant vandens vonelės, įdėkite sviesto, išmaišykite. Vėliau pamirkykite žieveles šokolade, išdėliokite ant naujo pergamentinio popieriaus lapo ir įdėkite į šaldytuvą. Laikyti apelsininius pirštelius reikia šaldytuve.