Apelsinus nuplauname, plonai, stengiantis neužkabinti baltojo sluoksnio, nulupam odelę. Odeles beriame į labai gerai išplautą stiklainį, užberiame cukrumi ir spiritu (kiek telpa, paliekant apie 3 cm iki dangtelio. Paliekame saulėtoj vietoj 2 savaitėms. Po 2 savaičių nupilame į kitą indą, o žieveles ir neištirpusį cukrų (jei tokio yra) užpilame vandeniu. Kiekis priklauso nuo to, kokio stiprumo trauktinės norite, aš pyliau 500ml vandens - gavosi 45 laipsnių trauktinė. Gaunasi karčiai saldi, bet ne per saldi kaip likeris.
Autorius: kumucia
INGREDIENTAI:
5 vienetai apelsinų (dideli)
300 gramų cukraus
šiek tiek vandens
šiek tiek spirito
PARUOŠIMO BŪDAS:
Apelsinus nuplauname, plonai, stengiantis neužkabinti baltojo sluoksnio, nulupam odelę. Odeles beriame į labai gerai išplautą stiklainį, užberiame cukrumi ir spiritu (kiek telpa, paliekant apie 3 cm iki dangtelio. Paliekame saulėtoj vietoj 2 savaitėms. Po 2 savaičių nupilame į kitą indą, o žieveles ir neištirpusį cukrų (jei tokio yra) užpilame vandeniu. Kiekis priklauso nuo to, kokio stiprumo trauktinės norite, aš pyliau 500ml vandens - gavosi 45 laipsnių trauktinė. Gaunasi karčiai saldi, bet ne per saldi kaip likeris.