Paruošti marinatą: išspausti apelsino sultis, supilti į jas sojos padažą, garstyčias, apelsinų džemą ir maltos kalendros. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Upėtakį supjaustyti gabaliukais, sudėti į kepimo indą ir užpilti marinatu. Palaikyti žuvį marinate 30 min. Tada apibarstyti sezamu ir kepti orkaitėje apie 20 min.
Autorius: Aiva
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
0.5 arbatinio šaukštelio kalendrų
2 valgomieji šaukštai garstyčių
20 gramų sezamo sėklų
500 gramų upėtakių
2 valgomieji šaukštai sojos padažo
2 valgomieji šaukštai džemo (apelsinų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošti marinatą: išspausti apelsino sultis, supilti į jas sojos padažą, garstyčias, apelsinų džemą ir maltos kalendros. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Upėtakį supjaustyti gabaliukais, sudėti į kepimo indą ir užpilti marinatu. Palaikyti žuvį marinate 30 min. Tada apibarstyti sezamu ir kepti orkaitėje apie 20 min.