Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Suplakite iki vientisos masės cukrų, margariną, tarkuotą apelsino žievelę ir kiaušinius. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską ir kepintus migdolai. Išmaišytą tešlą padalinkite į 2 kamuolius. Iš kiekvieno kamuolio iškočiokite po kvadratinį storesnį blyną ir kepkite juos apie 20 min. Tuomet išimkite iš orkaitės, supjaustykite lazdelėmis, apverskite ir dar pakepkite apie 15-20 min. Iškeptus apšlakstykite tirpintu šokoladu. Skanaus.
Autorius: Vaiva
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
1 stiklinė cukraus
0.5 stiklinės margarino (+ 2 v. š.)
1/3 stiklinės migdolų (skrudinti, kapoti)
2 vienetai kiaušinių
3.5 stiklinės kvietinių miltų
šiek tiek juodojo šokolado
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Suplakite iki vientisos masės cukrų, margariną, tarkuotą apelsino žievelę ir kiaušinius. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, druską ir kepintus migdolai. Išmaišytą tešlą padalinkite į 2 kamuolius. Iš kiekvieno kamuolio iškočiokite po kvadratinį storesnį blyną ir kepkite juos apie 20 min. Tuomet išimkite iš orkaitės, supjaustykite lazdelėmis, apverskite ir dar pakepkite apie 15-20 min. Iškeptus apšlakstykite tirpintu šokoladu. Skanaus.