Minkštą margariną sudėkite su kiaušinių tryniais ir ištrinkite iki putų, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų, supilkite pieną, citrinų sultis, įmaišykite miltų bei kepimo miltelių mišinį, o galiausiai – standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Gautą tešlą supilkite į riebalais išteptą bei miltais išbarstytą kepimo formą. Kriaušes nulupkite, perpjaukite išilgai į keturias dalis, kiekvieną dalį dar 5-7 kartus negiliai skersai įpjaukite (griežinėlių nereikia išskirstyti) ir išdėliokite ant tešlos. Kepkite maždaug 45 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį dar karštą pyragą aptepkite marmelado bei romo mišiniu ir apibarstykite kristaliniu cukrumi.
Autorius: Nastiušha
INGREDIENTAI:
120 gramų cukraus pudros
5 valgomieji šaukštai cukraus (kristalinis)
6 vienetai kriaušių
120 gramų margarino
10 valgomųjų šaukštų slyvų (marmeladas)
2 vienetai kiaušinių
160 gramų kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai pieno
2 valgomieji šaukštai romo
50 gramų kepimo miltelių
100 gramų vanilinio cukraus
3 arbatiniai šaukšteliai sulčių (citrinų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Minkštą margariną sudėkite su kiaušinių tryniais ir ištrinkite iki putų, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų, supilkite pieną, citrinų sultis, įmaišykite miltų bei kepimo miltelių mišinį, o galiausiai – standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Gautą tešlą supilkite į riebalais išteptą bei miltais išbarstytą kepimo formą. Kriaušes nulupkite, perpjaukite išilgai į keturias dalis, kiekvieną dalį dar 5-7 kartus negiliai skersai įpjaukite (griežinėlių nereikia išskirstyti) ir išdėliokite ant tešlos. Kepkite maždaug 45 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį dar karštą pyragą aptepkite marmelado bei romo mišiniu ir apibarstykite kristaliniu cukrumi.