Šis cukrus visada kvepės pavasariu virtuvėje net ir atėjus šaltai žiemai, o kepiniams suteiks ypatingo skonio ir kvapo. Tai verta jo pasigaminti gerokai daugiau ir pasilaikyti šaltiems žiemos vakarams, kai norėsis šilto pavasario ir gėlių kvapo.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus
- 1 stiklinė alyvų žiedlapiai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuskabyti žalius alyvų žiedų kotelius- jie suteiks nereikalingo kartumo. Alyvų žiedlapius sumaišyti su cukrumi. Sutrinti viską elektriniu plakikliu, kol susiformuos į drėgną smėlį panaši masė.
- Paskleisti šią masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos, džiovinti 1 - 2 paras, kartkartėmis pamaišant, kad nesusiformuotų stambūs gumuliukai.
- Laikyti sandariame inde tamsioje vietoje.
- Alyvų cukrų galima naudoti kepant morengus, ruošiant kremus, galiausiai juo galima pagardinti arbatą.
REKLAMA