INGREDIENTAI:
- 500 gramų bulvių
- 2 česnakų
- 2 vienetai svogūnų
- šiek tiek kvietinių miltų (pabarstymui)
- 2 valgomieji šaukštai pieno
- 250 gramų makaronų (stambesni)
- 60 mililitrų grietinėlės
- šiek tiek druskos
- šiek tiek sviesto (kepimui)
- 250 gramų sūris (tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Nuskusti bulves, supjaustyti truputį mažesniais už makaronus kubeliais. Makaronus ir bulves kartu išvirti pasūdytame vandenyje, išgriebti, nuvarvinti.
Kepimo formą patepti sviestu, pakaitomis sudėti bulvių su makaronais ir tarkuoto sūrio sluoksnius, viršutinis sluoksnis turi būti sūrio. Grietinėlę su pienu pakaitinti, užpilti ant patruošto kepinio. Pašauti į įkaitintą orkaitę, kepti apie 10 minučių, kad sūris ištirptų, tačiau neapskrustų.
Svogūnus supjaustyti plonais griežinėliais, sesnaką susmulkinti, pabarstyti miltais ir pakepinti svieste nuolat maišant, kol gražiai pagels. Nusausinti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų sviestas ir suberti ant iškeptų makaronų.
REKLAMA