Jautieną supjaustyti apie 3 cm storio gabaliukais. Svogūną supjaustyti stambokai, česnakus - gabaliukais. Bulves supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabaliukus ištrinti druska ir pipirais, išvolioti miltuose. Prie mėsos sudėti bulves, svogūnus, česnakus, pomidorų pastą ir viską gerai išmaišyti. Tada sudėti viską į puodą, supilti vištienos arba mėsos sultinį ir alų. Užvirinti, sumažinti ugnį iki minimumo ir troškinti uždengus apie 2 val. Likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėti žirnelius.
Autorius: Virginija
INGREDIENTAI:
600 gramų bulvių
6 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas svogūnų
300 gramų žirnių (šaldyti)
1 kilogramas jautienos
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
400 mililitrų alaus (tamsus)
šiek tiek druskos
450 mililitrų sultinio
120 gramų pomidorų pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Jautieną supjaustyti apie 3 cm storio gabaliukais. Svogūną supjaustyti stambokai, česnakus - gabaliukais. Bulves supjaustyti į 4 dalis. Mėsos gabaliukus ištrinti druska ir pipirais, išvolioti miltuose. Prie mėsos sudėti bulves, svogūnus, česnakus, pomidorų pastą ir viską gerai išmaišyti. Tada sudėti viską į puodą, supilti vištienos arba mėsos sultinį ir alų. Užvirinti, sumažinti ugnį iki minimumo ir troškinti uždengus apie 2 val. Likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėti žirnelius.