Inde išmaišyti džiovintus vaisius, nuo apelsinų nutarkuotas žieveles, išspaustas sultis ir viskį. Palikite brinkti per naktį. (Visi namai labai pakvimpa) Skardą išklokite kepimo popieriumi. Cukrų išsukite su ištirpintu sviestu ir vanile, įmaišykite plaktus kiaušinius. Kitame inde išmaišykite miltus, maltus migdolus, prieskonius ir įsukite į sviesto masę. Į tešlą įmaišykite sveikus migdolus, išmirkusius vaisius. Sukrėskite į skardą, paviršių išlyginkite. Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje iki 1,5 val. Karštį sumažinkite iki 140 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 30 min. Išėmus iš orkaitės atvėsinkite, sulaistykite viskiu. Skaniausias bent per naktį pastovėjęs šaldytuve. Labai jau Kalėdiškas ir aromatingas kepinys.
Autorius: Inutė
INGREDIENTAI:
2 vienetai apelsinų
200 gramų cukraus
120 gramų migdolų
80 gramų migdolų (malti)
šiek tiek vanilės
4 vienetai kiaušinių
0.5 stiklinės kvietinių miltų
100 mililitrų viskio
200 gramų sviesto
2 valgomieji šaukštai prieskonių (kepiniams)
800 gramų vaisių (džiovinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Inde išmaišyti džiovintus vaisius, nuo apelsinų nutarkuotas žieveles, išspaustas sultis ir viskį. Palikite brinkti per naktį. (Visi namai labai pakvimpa) Skardą išklokite kepimo popieriumi. Cukrų išsukite su ištirpintu sviestu ir vanile, įmaišykite plaktus kiaušinius. Kitame inde išmaišykite miltus, maltus migdolus, prieskonius ir įsukite į sviesto masę. Į tešlą įmaišykite sveikus migdolus, išmirkusius vaisius. Sukrėskite į skardą, paviršių išlyginkite. Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje iki 1,5 val. Karštį sumažinkite iki 140 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 30 min. Išėmus iš orkaitės atvėsinkite, sulaistykite viskiu. Skaniausias bent per naktį pastovėjęs šaldytuve. Labai jau Kalėdiškas ir aromatingas kepinys.