• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai apelsinų
  • 200 gramų cukraus
  • 120 gramų migdolų
  • 80 gramų migdolų (malti)
  • šiek tiek vanilės
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 0.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 100 mililitrų viskio
  • 200 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai prieskonių (kepiniams)
  • 800 gramų vaisių (džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Inde išmaišyti džiovintus vaisius, nuo apelsinų nutarkuotas žieveles, išspaustas sultis ir viskį. Palikite brinkti per naktį. (Visi namai labai pakvimpa)
    Skardą išklokite kepimo popieriumi.
    Cukrų išsukite su ištirpintu sviestu ir vanile, įmaišykite plaktus kiaušinius. Kitame inde išmaišykite miltus, maltus migdolus, prieskonius ir įsukite į sviesto masę.
    Į tešlą įmaišykite sveikus migdolus, išmirkusius vaisius. Sukrėskite į skardą, paviršių išlyginkite.
    Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje iki 1,5 val. Karštį sumažinkite iki 140 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 30 min.
    Išėmus iš orkaitės atvėsinkite, sulaistykite viskiu.
    Skaniausias bent per naktį pastovėjęs šaldytuve.
    Labai jau Kalėdiškas ir aromatingas kepinys.

Autorius: Inutė

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai apelsinų
  • 200 gramų cukraus
  • 120 gramų migdolų
  • 80 gramų migdolų (malti)
  • šiek tiek vanilės
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 0.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 100 mililitrų viskio
  • 200 gramų sviesto
  • 2 valgomieji šaukštai prieskonių (kepiniams)
  • 800 gramų vaisių (džiovinti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Inde išmaišyti džiovintus vaisius, nuo apelsinų nutarkuotas žieveles, išspaustas sultis ir viskį. Palikite brinkti per naktį. (Visi namai labai pakvimpa)
    Skardą išklokite kepimo popieriumi.
    Cukrų išsukite su ištirpintu sviestu ir vanile, įmaišykite plaktus kiaušinius. Kitame inde išmaišykite miltus, maltus migdolus, prieskonius ir įsukite į sviesto masę.
    Į tešlą įmaišykite sveikus migdolus, išmirkusius vaisius. Sukrėskite į skardą, paviršių išlyginkite.
    Kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje iki 1,5 val. Karštį sumažinkite iki 140 laipsnių temperatūros ir kepkite dar 30 min.
    Išėmus iš orkaitės atvėsinkite, sulaistykite viskiu.
    Skaniausias bent per naktį pastovėjęs šaldytuve.
    Labai jau Kalėdiškas ir aromatingas kepinys.

Autorius: Inutė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų