2 vienetai bulvių (nuluptos bulvės, supjaustytos į mažus kubelius)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja petražolių (kapotos)
1 vienetas svogūnų (didelis, pjaustytas)
500 mililitrų pieno
200 gramų konservuotų kukurūzų (su sultim)
100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
450 gramų žuvies (filė, su oda, supjaustyti 2cm kubeliais, pavyzdžiui, lašišos ar rūkytos menkės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sveikas, maistingas patiekalas puikiai tinkantis šaltais vakarais. Bulvės verdamos, kol suminkštėja. Pusė bulvių nuimamos, o likusios sutrinamos. Vėliau visa tai reikės sumaišyti kartu su žuviene. Puode išlydomas sviestas ir pakepinamas jame susmulkintas svogūnas su šonine. Sudedami į puodą kukurūzai, bulvės, žuvis ir supilamas pienas. Pamaišoma ir troškinama apie 4-5 minutes. Paskaninama druska bei pipirais. Prieš patiekiant apibarstoma smulkintomis petražolėmis. P.S. Kas mėgstate jūros gėrybes, nepagalėkit saujelės krevečių. Skanaus!
Autorius: Jogailė
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių (nuluptos bulvės, supjaustytos į mažus kubelius)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 sauja petražolių (kapotos)
1 vienetas svogūnų (didelis, pjaustytas)
500 mililitrų pieno
200 gramų konservuotų kukurūzų (su sultim)
100 gramų kiaulės šoninės (rūkyta)
šiek tiek druskos
šiek tiek sviesto
450 gramų žuvies (filė, su oda, supjaustyti 2cm kubeliais, pavyzdžiui, lašišos ar rūkytos menkės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sveikas, maistingas patiekalas puikiai tinkantis šaltais vakarais. Bulvės verdamos, kol suminkštėja. Pusė bulvių nuimamos, o likusios sutrinamos. Vėliau visa tai reikės sumaišyti kartu su žuviene. Puode išlydomas sviestas ir pakepinamas jame susmulkintas svogūnas su šonine. Sudedami į puodą kukurūzai, bulvės, žuvis ir supilamas pienas. Pamaišoma ir troškinama apie 4-5 minutes. Paskaninama druska bei pipirais. Prieš patiekiant apibarstoma smulkintomis petražolėmis. P.S. Kas mėgstate jūros gėrybes, nepagalėkit saujelės krevečių. Skanaus!