Kai atsiranda peraugusių agurkų, kurie marinavimui netinka, valgyt lyg ir nesinori, siūlau labai skanią mišrainę žiemai. Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais ar pusžiedžiais, svogūnus taip pat pusžiedžiais. Sudėti prieskonius ir laikyti 5val. pamaišant (aš kartais laikau ilgiau, vakare susipjaustau ir užpilu prieskoniais, o ryte sukemšu ir pakaitinu). Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame. Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame. Išeina 5 l. Labai skani mišrainė, agurkai būna traškūs. Skanaus.
Autorius: Reda
INGREDIENTAI:
4 kilogramai agurkų
8 arbatiniai šaukšteliai cukraus
12 vienetų svogūnų
12 valgomųjų šaukštų acto (9%)
8 arbatiniai šaukšteliai druskos
6 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kai atsiranda peraugusių agurkų, kurie marinavimui netinka, valgyt lyg ir nesinori, siūlau labai skanią mišrainę žiemai. Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais ar pusžiedžiais, svogūnus taip pat pusžiedžiais. Sudėti prieskonius ir laikyti 5val. pamaišant (aš kartais laikau ilgiau, vakare susipjaustau ir užpilu prieskoniais, o ryte sukemšu ir pakaitinu). Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame. Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame. Išeina 5 l. Labai skani mišrainė, agurkai būna traškūs. Skanaus.