Tokie paprastučiai ir tokie gardūs bei kvapnūs. Po jų kepimo visi mano namai kvepėjo lyg vienas didelis keksas.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 250 gramų miltai
- 4 vienetai kiaušinių
- 200 mililitrų grietinės
- 200 gramų aguonų
- 200 gramų vyšnių uogienės
- 100 gramų sviesto (lydyto)
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- 1 žiupsnelis cukraus pudros
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 5
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos.
- Kiaušinius sumaišyti su cukrumi ir gerai išplakti. Sudėti lydytą sviestą, grietinę ir išplakti dar kartą. Suberti miltus ir kruopščiai išmaišyti tešlą. Suberti aguonas ir dar kartą išmaišyti.
- Viską supilstyti į keksiukų formeles. Geriau naudoti metalines ar silikonines, nes popierinės neišlaiko formos.
- Ant viršaus tolygiai paskirstyti uogienę ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Patiekti pabarsčius cukraus pudra.
REKLAMA