INGREDIENTAI:
- 1 kilogramas agrastų
- 1 vienetas apelsinų (žievelė)
- šiek tiek cinamono
- 1 kilogramas cukraus
- 2 stiklinės vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Imkite vienodai prinokusius, bet ne visiškai sunokusius agrastus. Pašalinkite kotelių liekanas ir taurelių likučius, agrastus labai gerai nuplaukite ir mediniu labai plonu virbu ar smeigtuku (ne metaliniu) subadykite. Tada užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų odelė. Taip paruoštas uogas suberkite į atvėsusį sirupą ir laikykite jame vieną parą. Kitą dieną uogas kiaurasamčiu išgriebkite, sirupą užvirinkite ir, jam šiek tiek pavirus, supilkite išimtas uogas, ir vėl palikite parai. Trečią dieną kartokite vėl tą patį: uogas išgriebkite kiaurasamčiu, sirupą užvirinkite ir ant uogų užpilkite karštą. Tada sirupą su uogomis neilgai ant mažos ugnies pavirinkite (keletą minučių). Virinant ilgiau, uogos susitraukia, jų odelė sukietėja.
Pusiau ataušusią uogienę supilstykite į kaitintus stiklainius ir uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
REKLAMA